World  Business and Economic Analysis 

این کتاب شامل 14 فصل است که به مروری بر مطالب ارایه شده می پردازیم . فصل دوم به موضوع بانک در عرصه بین المللی پرداخته است . در این فصل به اعتبارات اسنادی و انواع آن پرداخته شده است

 

 


فصل سوم  به تأمین مالی  برای توسعة اقتصاد ملی  مورد تحلیل قرار گرفته است  که روشهای تامین مالی به صورت داخلی و بین المللی از جمله تامین مالی از محل دارایی و بدهی ،تامین مالی زنجیره ای ،فاینانس و سایر انواع مختلف تامین مالی  به صورت مبسوط معرفی شده  شده است .
فصل چهارم تأمین مالی بین‌المللی پروژه‌ها مورد بررسی قرار گرفته است . موضوع تامین مالی پروژه ای از موضوعاتی است که اکثر بانکهای بین المللی بخشی را با این نام   راه اندازی کرده اند  و در شرایط ایران می تواند استفاده از این تجارب پروژه های کشور را تامین مالی نماید .نقش مشاوران حقوقی  و بیمه در این فصل مورد تاکید قرار گرفته است.
 فصل پنجم به مدیریت اعتباری شعب بانک ها در خارج از کشور برای پذیرش طرح ها ،اندازه گیری ریسک اعتباری،رتبه بندی اعتباری ،دلایل نکول تسهیلات پرداخته شده است .
فصل ششم به  تسهیلات سندیکایی بین المللی پرداخته است  .این تسهیلات زمانی استفاده می شود که به دلیل مشکلات سرمایه پایه  و همچنین به دلیل جلوگیری از  ریسک یک بانک در اعطای  تسهیلات کلان از سایر بانکها برای ارایه تسهیلات استفاده می شود.
فصل هفتم مدیریت خزانه داری ارزی معرفی شده است .در این فصل دریافت ها و پرداخت های بین المللی ، بازار متشکل معاملات ارزی مورد بررسی قرار گرفته است .
فصل هشتم  مدیریت سبد ارزی یا  صندوق هجینگ برای اولین بار مطرح شده است. این صندوقها که در ایران به اشتباه صندوقهای پوششی نام گرفته اند و می توانند با به کار گیری استراتژیهای مختلف سرمایه گذاری فعال  ، به عنوان راهنمایی عملی و کاربردی برای خزانه داری ارزی بانکها ،شعب خارجی بانکها در سایر کشورها ،شرکتها و موسسات دولتی از قبیل صندوق توسعه ملی یا شرکت سرمایه گذاری خارجی ،شرکتهای بیمه ای داخلی ، صندوق ضمانت صادرات باشد که دارای منابع ارزی هستند و به دنبال فرصتهای سرمایه گذاری سودآور در بازارهای مالی بین المللی هستند.
فصل نهم  نقش بانکها در بازاریابی برای جذب سرمایة خارجی را مورد بررسی قرار داده است. بنا به تجربه نگارند گان عموم صاحبان پروژه ها در خصوص روشهای بازاریابی جهت جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی به پروژه ها دچار آزمون و خطا می شوند و عموما روش علمی بازاریابی جهت پروژه ها مغفول شده است که با استفاده از تجارب علمی بین المللی به این موضوع پرداخته ایم و برای اولین بار در بخش پیوست ها نمونه موفق طرح بر اساس استانداردهای بین المللی ارایه شده است.
فصل دهم  به موضوع انتشار اوراق ارزی بین المللی مورد بررسی و مطالعة موردی انتشار اوراق ارزی بین‌الملل کشورهای مختلف و مشکلات فراروی آنها  پرداخته است .انتشار اوراق ارزی همیشه موافقان و مخالفانی داشته است. کشورهای در حال توسعه و پیشرفته در بازار اوراق قرضه بین المللی با نرخهای مختلف اقدام به جذب سرمایه گذاران می کنند که در این فصل  موردبررسی قرار گرفته است.
فصل یازدهم به ادغام و تملک در بانک‌های داخلی و بین‌المللی پرداخته است. با توجه به ادغام های  بانکهای بین المللی و همچنین بانکهای داخلی از جمله   بانکهای  قوامین، انصار، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و موسسه کوثر در بانک سپه و تجارب مرتبط این فصل می تواند راهنمایی برای سیاستگزاران  باشد که به بحث و بررسی پرداخته شده است  .
فصل دوازدهم  قوانین حاکم بر نظام بانکی بین‌المللی (بال، بافین، ...) پرداخته است.در این فصل مروری بر قوانین کاربردی بال 1و2و و3 پرداخته ایم و سپس به قانون بافین که بر شعب خارجی بانکها در آلمان نافذ است ،با بررسی قوانین مربوطه مهم و کلیدی که می تواند شعب بانکی را دچار مشکل نماید مورد بررسی قرار گرفته است.  
فصل سیزدهم  قانون اخذ مالیات از حساب‌های خارجی (FACTA) مورد بررسی قرار گرفته  است.این قانون برای اولین بار به صورت مبسوط پرداخته شده است که عملا پس از FATF ، به عنوان قانونی است که همه بانکها که در آن شهروندان آمریکایی حساب بانکی دارند را شامل می شود.
پیوست ها  شامل :
-ساختار بانکداری در ایران و جهان با ارایه مدلهای  بانکهای داخلی و بین المللی و ساختار سازمانی آنها پرداخته شده است
-مدل عملی نمونه پروژه خارجی که موفق به جذب سرمایه گذار خارجی شده است
-مطالعات موردی پروژه های تامین مالی شده

Add comment


Security code
Refresh

کتاب عملیات بانکی در عرصه بین الملل -سرفصل ها،ضمائم ،توصیه صاحب‏نظران ارزی و مدیران ارشد بانکی

Investment Consulting &Project Finance

Newsletter

Sign up for our newsletter